• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקה במשך הלילה לספרדים

הרב דוד חי הכהן

כ"ז כסלו תשע"ג
שאלה
אבקש את תשובת הרב דוד חי הכהן. האם ספרדי יכול לברך על הדלקת נר חנוכה מאוחר מאוד בלילה גם בלי להעיר את בני ביתו? כי: 1- השו"ע סוף תרע"ב כתב: מדליק והולך כל הלילה - ולא כתב שום תנאי, וגם לא בב"י. 2- האגור כותב: נכון להדליק בעוד בני הבית נעורים.
תשובה
כיוון שהאגור והמגן אברהם ועוד אחרונים פסקו, וכך כתב גם הבן איש חי וכ"כ כף החיים, שאם אין איש ער ידליק בלי ברכה, ואם יש עוברים ושבים שרואים את הנרות יכול לברך בגללם.