• כיסוי ראש

במה לכסות את הראש

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח כסלו תשע"ג
שאלה
לכבוד הרב, הבנתי שכיסוי ראש מאוד חשוב לחיי הנישואים אבל מה זה משנה במה האישה מכסה את השיער? (במטפחת או בפאה) העיקר שהוא מכוסה, לא? (מהתשובה הקודמת הבנתי שמי ששמה פאה צריכה לשים מעליה גם מטפחת, מה העניין?). האם מותר לגלות קצת מהשיער, או שהוא צריך להיות מכוסה לגמרי? תודה!
תשובה
מותר לגלות חלק מהשער, 4 ס"מ, לכל רוחב הפנים. ואם הולכים עם הפאה אפשר שהכיסוי יכסה פחות. פאה עדיפה מללכת בלי כיסוי ראש, אך אין בדרך זו את הצניעות הראויה.
שאלות שנשאלו על שאלה זו: