• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

מקרר שלא הועבר למצב שבת

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט אב תשס"ד
שאלה
שכחתי להעביר את פעולת המקרר למצב שבת. בשבת נזכרתי בכך. היין וכל האוכל לשבת בבוקר נשאר בפנים. מה ניתן לעשות אם בכלל (בהנחה שאין באזור גוי של שבת ולהבדיל, גם לא תינוק)? האם יש דרך בכל זאת לפתוח את המקרר? האם ניתן להתיר מצד עונג שבת? איך צריך להתייחס למצב כזה?
תשובה
מכיוון שאם תפתח את הדלת יידלק האור, אינני רואה דרך להתיר את פתיחת דלת המקרר בשבת אף על פי שזה ייגרע ממצוות עונג שבת, לכן במצב כזה צריך ללכת לשכנים ולבקש יין וצורכי שבת, ולהסתפק במועט בשבת זו. בכל אופן אני ממליץ להוריד את הנורה של המקרר מהמקרר מכיוון שהיא לא כל כך נצרכת וכך לחסוך את כל הכאב ראש.