• תרומות ומעשרות - ממה?

האם צריך להפריש מעשר מזרעים

מכון התורה והארץ

י"ב שבט תשע"ג
שאלה
אני מגדל בגינה כמה צמחי מאכל, כגון: שעועית, אפונה, תפוחי אדמה ועוד. לפעמים אני מעוניין להשתמש בזרעים או בחלקם כדי לזרוע את הדור הבא של אותו צמח בגינה. האם עלי להפריש מעשר לפני שאני זורע, או שחיוב המעשר הוא על מה שמשמש לאכילה בלבד? במידה ויש חיוב הפרשה במצב כזה, האם צריך להפריש מעשר גם מזרעים שקונים במשתלה?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. יש להפריש מהזרעים. ב. אם לא הפרישו במשתלה יש להפריש לפני זריעה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון