• שבת ומועדים
  • אכילת מצה

חולי ציליאק

הרה"ג יעקב אריאל

ז ניסן תשע"ג
שאלה
אישה חולת ציליאק [מנשות חב"ד] בקשה לשאול לגבי לברך על מצה בלי גלוטן. ראיתי את תשובת הרב בשו"ת שלו. וראה גם ראיתי בצמח צדק ,נז , שכל דבר שטעון שמירה מאיזה סיבה כל שהיא,זה גופא מהווה סיבה לצאת בזה י"ח מצת מצוה. האם לפיו חיטה בלי גלוטן ,שהשמירה שלא יחמיץ היא חובה,יהיה אפשר לברך על מצה כזו?
תשובה
יש ספק בדבר חיטה ללא גלוטן עדיף מצה משבולת שועל אם אכילת כזית בלבד ממצת חיטה לא תזיק לה רצוי לקיים בה את המצוה רפו"ש