• ערלה ונטע רבעי

עץ תפוז סיני בתוך כד במרפסת

מכון התורה והארץ

י"א אייר תשע"ג
שאלה
שלום וברכה, האם אמורים למנות שנות ערלה לשתיל עץ תפוז סיני בן 1.5 שנה, כאשר הוא הובא מהמשתלה שבוע שעבר והונח בתוך כד גדול במרפסת לא מקורה קומה חמישית. כנ"ל לגבי דיני שמיטה. תודה יום טוב
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אין צורך למנות שנות ערלה חדשות, אפשר לצרף את שנות הערלה שהיה במשתלה (אם זה מדוייק) בגלל שזה עומד במרפסת, אם ישתל באדמה יצטרכו למנות שנות ערלה חדשות מהנטיעה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון