• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

לימוד לעילוי נשמה שהתגלגלה

הרה"ג דוב ליאור

כ"א אלול תשס"ד
שאלה
כאשר אנו לומדים לעילוי נשמת הנפטר, כיצד היא מתעלה? הרי נשמתו התגלגלה מן הסתם כבר בגוף אחר והיא כבר לא נמצאת בעולמות העליונים.
תשובה
אנו יודעים שיש עולם של נשמות שבו הנשמה נמצאת לאחר שהאדם שנשא אותה נפטר, ולכן כאשר אנו לומדים לעילוי נשמת הנפטר, אומרים קדיש וצאצאי הנפטר הולכים בדרך ה', הנשמה מתעלה בעולמות העליונים. לפעמים, באמת, הנשמה חוזרת לארץ בצורת גלגול נשמה, אך מכיוון שאין לנו עסק בעליונים ואיננו יודעים איפה הנשמה נמצאת אנו תמיד עושים פעולות לעילוי נשמת הנפטר משום שכנראה היא בעליונים.