• דרכי הגאולה

איך להרגיש את הצורך בגאולה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד תמוז תשע"ג
שאלה
שלום וברכה, אני עוד צעיר וקשה לי להרגיש את הצורך של הגאולה. מה הרב היה ממליץ לי לחשוב כדי שאצפה באמת לגאולה? תודה רבה.
תשובה
כל אדם בעולם מצפה ומקווה לעתיד טוב יותר בחייו, יש לו תוכניות שהוא שואף לבצען. אדם ללא עתיד הוא בעצם גם ללא הווה, אין לו לשם מה לקום בבוקר. מצב נפשי כזה מוגדר כמחלה קשה. גם לכל עם יש תקוות ציפיות תוכניות. חברה שאין לה את אלו מתפוררת ומתנוונת. עולה על כולם עם ישראל, שיש לו ציפיות גדולות לא רק לעצמו אלא לעולם כולו, של תיקון העם והאדם כולו במלכות שדי. חזונם של נביאי ישראל הזין ומזין את התרבות האנושית כולה, סופרים משוררים הוגי דעות ומדינאים נטלו מאיתנו רעיונות על חברה אחרת ואדם אחר. גם אתה מן הסתם מצפה לכך. זו הצפיה לגאולה.