• עלונים ומאמרים

לזרוק את העלונים לפני שבת

הרב יצחק בן יוסף

י"ב תמוז תשע"ג
שאלה
יש עלונים לשבת בתפוצה גדולה בארץ כמו: "שבתון" (לכל משפחה יהודית) "עולם קטן" (השבועון הדתי לצעירים) "מעט מן האור" בעלונים אלה ישנם המון פרסומות שלא נראות רואיות כמו הפלגות וכו... (לא בכולם). אך מה שבטוח שבכולם יש פרסומות של מכירה מסויימת ובפרסומת כתוב גם כמה עולים הדברים בש"ח..!!!!. מה שגורם מכשול גדול הן בהפרעה בתפילה בבתי הכנסיות בפרט בשבת והן בהסתכלות על המודעות האלה... אני יודע שכדי להפסיק את זה תידרש עבודה רבה... אך השאלה היא האם, אם אני אקח את העלונים האלה שמגיעים לעירי ביום חמישי שישי, ואזרוק אותם לגניזה.. אם עלי לחוש לביטול תורה או שזה בעצם, אדרבה יועיל לזרוק אותם עוד לפני שבת...??
תשובה
לא ראוי להכניס עלונים לבית הכנסת, גם אם היו רק דברי תורה. חכמים קבעו את התפילות, ולימוד תורה יעשה בזמנים אחרים. גם אם יש בעלונים דברים לא ראויים אסור לך לזרוק אותם ,זהו גזל!! דע לך - כך לא משנים תרבות, רק על ידי חינוך והסברה. הרב דרוקמן שליט"א היה אומר - אבנים שחקו מים - כפי שהמים השוחקים באבנים זה לאט ויסודי.