• שאלות כלליות

חיסון פרבנר לתינוקות

רבנים שונים

שאלה
כבוד הרב, שלום! שאלתי בנוגע לחיסון פרבנר אצל תינוקות, אשר עד 2008 לא היה בסל החיסונים של טיפת חלב. את ילדי הגדולים חיסנתי רק משום העובדה שהוא מוצע בטיפת חלב, וללא בדיקה קפדנית לגבי כדאיותו, כעת עליי לחסן את ביתי בת ה 3 חודשים לחיסון הזה, ואני תוהה לגבי כדאיות החיסון והאם כל חיסון אשר יוצע לנו עלינו להזריק לילדנו, כאשר יש אינסוף מחלות, שלא נדע, אשר לא מוצעים להם חיסונים בסל מסיבות כלכליות או אחרות.. העתקה מתוך האתר של משרד הבריאות: חיסון פרבנר הוא נגד חיידקים פנוימוקוקים מכוון כנגד 13 זני חיידק הפנוימוקוק הנפוצים ביותר בילדים. החיסון גם מצמצם את מאגר החולים ובכך מונע את העברת החיידק לבני המשפחה. תרכיב החיסון החיסון מכיל מרכיבים של מעטפת החיידק הקשור לחלבון בשיטות מודרניות, המקנות חסינות לטווח ארוך. תופעות לוואי אפשריות של החיסון בקרב חלק קטן ממקבלי החיסון יתכנו תופעות לוואי שהן בדרך כלל קלות, אינן מסוכנות וחולפות. תופעות לוואי מקומיות: אודם, נפיחות וכאבים באזור ההזרקה. תופעות כלליות: בחילות, הקאות, חוסר תיאבון, בכי ממושך, שלשול, אי-שקט, ישנוניות, ועליית חום. לעיתים רחוקות מופיעים פרכוסים עקב עליית חום. פרכוסים אלה אינם נחשבים מסוכנים ואינם גורמים לנזק נוירולוגי קבוע. בתינוקות שנולדו פגים לפני השבוע ה-28 להריון, תוארו הפסקות נשימה. תגובה של רגישות חמורה מסוג אנפילקטי היא נדירה מאוד. יתכנו תופעות נדירות מאוד: פריחה אלרגית בעור. אציין כי אני מחסנת את ילדי לחיסונים האחרים (מחומשת ומרובעת) כמקובל.. אשמח לתשובת הרב, תודה רבה מראש, חודש טוב
תשובה
יש לחסן את ילדינו בכל החיסונים המומלצים על ידי משרד הבריאות כפי הדרכת התורה שניתנה רשות לרופא לרפא. ואף אם יש סיכון מועט אין להתחשב בו שכן הרווח מרובה. במקרה שיש לילד בעיה רפואית ספציפית או רגישות כלשהיא, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בריאות איתנה וכל טוב, הרב אריה הלברשטט (בהתייעצות עם רופאה לגבי החיסון הזה)