ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בשר וחלב באותו תנור | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ו אב תשע"ג

בשר וחלב באותו תנור


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
לרב שלום וברכה.
ברשותנו תנור בשרי ותנור חלבי. בעיקבות מעבר דירה רצינו להשתמש בתנור הבשרי להכנת פיצה. חיכינו 24 שעות , ניקינו את התנור מכל שאריות הבשר, הפעלנו אותו על החום המרבי למשך 40 דקות, החלפנו תבנית ואפינו את הפיצה. למחרת בבוקר חיממתי בתנור שניצל ואכלתי אותו.

שאלתי היא: מה דין התנור? האם השניצלים שאכלתי היו אסורים? ומה עלי לשעות כדי להמשיך להשתמש בתנור למאכלי בשר ללא חשש. בבקשה שהרב יפרט

דבר נוסף שחשוב לציין ב24 שעות שהתנור היה ללא פעולה היה בתנור תבניות בשריות עם שאריות של מאכל בשרי.

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
גם אם בתנור לא היו שאריות גבינה לכתחילה אין לחמם שניצל בתוך 24 שעות בלי להכשיר את התנור. היות והחימום נעשה בכלי בשרי יש לדון אם טעם החלב בטל ב60 בשניצל. אפשר להקל להכשיר את התנור בחום גבוה אחר 24 שעות וניקיון יסודי של התנור.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il