• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

טילטול ועירוב תחומין בחג

הרה"ג דוב ליאור

ז תשרי תשס"ה
שאלה
האם בחג ניתן ללכת מעיר לעיר? האם אפשר לעשות עירוב תחומין? האם יש בעיה של הוצאה מרשות לרשות וטילטול בחג?
תשובה
יש לחלק בין שני איסורים שאסורים בשבת, האיסור הראשון הינו איסור טלטול חפצים מרשות לרשות, דבר זה אסור בשבת אך מותר בחג. האיסור השני הינו איסור יציאה מחוץ לתחום שבת ואיסור זה חל גם בחג; ולכן הרוצה לצאת בחג מהעיר (מחוץ לתחום) מרחק גדול צריך לעשות עירוב תחומין - להטמין אוכל במרחק קילומטר מהעיר בערב חג לכיוון שאליו אתה רוצה לצאת וזה מאפשר לך ללכת עוד קילומטר ממקום בו מוטמן עירוב התחומין.