• שבת ומועדים
  • תפילות יום הכיפורים

עקירה באמצע עמידה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט תשרי תשע"ד
שאלה
מקרה שהיה ביום כפור. התנתק החשמל בבית הכנסת הנמצא במרתף באמצע עמידה של שחרית. החשמל לא חזר רק עבור כרבע שעה ומכיון שלא היה ניתן לראות את המחזורים ולא יודעים הווידוי בע"פ ,מספר מתפללים עקרו והמשיכו תפילתם בחוץ. האם זה היה נכון או אלי היה עדיף לסיים את התפילה בע"פ בלי לומר את הווידוי?ואם היה עדיף לסיים בלי וודוי, הם היה גם אפשר לדלג על עוד מילים בגוף העמידה אם לא זוכרים אותן במדויק?
תשובה
הוידוי נאמר אחרי תפילת העמידה אפשר היה לומר יהיו לרצון ועושה שלום ולהמשיך את הוידוי במקום אחר