• קריאת שמות ושינויים

נתינת שם אחד

הרב דוד חי הכהן

י"ד כסלו תשע"ד
שאלה
זכור לי ששמעתי הן בשם החזון איש, ויבל"א הרב עובדיה, שעדיף לא לתת לילד 2 שמות, במיוחד אם לא מתכוונים להשתמש בשניהם. זכור לי גם ששמעתי בשם החזון איש שאי אפשר לקרוא ’על שם’, מבלי לתת את השם המדויק. בהנחה שאכן כך, אנו רוצים לקרוא על שם הרב לוי יצחק הורוביץ, אולם רק לתת את השם לוי. האם זה ’נחשב’? האם עדיף לקרוא ’לוי יצחק’, למרות שלא נשתמש בשם? תודה וכל טוב.
תשובה
אפשר לקרוא בשם אחד ולא חייבים בשני השמות כי כן משמע מספר חסידים.