• כתובה

איפה להחביא את הכתובה?

הרב דוד חי הכהן

י מרחשון תשס"ה
שאלה
האם הכתובה חייבת להיות בבית החתן והכלה או שהיא יכולה להיות גם בבית ההורים? באיזה חדר בבית צריך לשמור אותה? האם מותר לשמור אותה בחדר שינה?
תשובה
ע"פ המנהג היו שומרים את הכתובה בבית הורי הכלה, מתוך חשבון כי הם נאמנים ומקפידים בשמירתה. מובן מאליו, שאם אין בטחון בשמירת הכתובה בבית ההורים עדיף לשומרה בבית בני הזוג. אין עדיפות מסוימת היכן לשומרה ובלבד שתשמר בדרך הבטוחה ביותר. בודאי שמותר לשומרה גם בחדר שינה ואם בני הזוג חיים בשלום ובאווירה טובה יש מעלה שתהייה הכתובה דוקא בחדר שינה כאילו יש עדות קיימת, בעצם חייהם הטובים והישרים על קיום דברי הכתובה. מצאנו שהיו גדולי ישראל שבשעת פטירתם הניחו ספר תורה על מטתם כלומר קיים זה מה שכתוב בזה.