• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

סכך מחובר בחוט מתכת

הרה"ג דוב ליאור

י"ח תשרי תשס"ה
שאלה
באחת הרשתות מוכרים גדר לחצר העשויה במבוקים דקים המחוברים ביניהם בחוט מתכת האים זה מקבל טומאה ואסור בסיכוך?
תשובה
בפשטות חוטי ברזל אינם מקבלים טומאה ולכן מותר לסכך בזה. לדעת יהודי ספרד הדבר יהיה לגמרי לכתחילה ולדעת האשכנזים יש בזה מחלוקות בין האחרונים (כיוון שאי אפשר לסכך בחוטי הברזל). המשנה ברורה מכריע שלכתחילה יש להחמיר שלא להעמיד כך את הסכך ורק בדיעבד יש להתיר ולעומתו בעל ערוך השולחן אומר שגם לאשכנזים אין צורך להחמיר בזה כלל. לכן לכתחילה יש להשתדל להחליף סכך, אבל אם אין לך שום אפשרות אחרת ניתן להעמיד את הסכך כך והוא יהיה כשר גם לדעת האשכנזים.