ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

טיגון במחבת בשרית בסכום חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ו שבט תשע"ד

טיגון במחבת בשרית בסכום חלבי


הרב חיים שרייבר

שאלה:
שלום,

בטעות טיגנתי חזה עוף במחבת בשרית עם סכו"ם...חלבי, שאין לי שום דרך לדעת אם השתמשו בו ב24 השעות האחרונות (ואם זה משנה, גם חתכתי בו את השום שהיה במחבת). וגם אכלתי אח"כ בכלים בשריים. מה דין המחבת, הכלים, הסכו"ם והאוכל?

תודה!

תשובה:
שלום
המאכלים שהיו במחבת נאסרו באכילה
את הכלים - המחבת והכלי שבו ערבו את האוכל- ניתן להגעיל ולהכשיר.

הרחבה:
שום דינו כדבר חריף ואף אם נחתך בכלי שאינו בן יומו דינו כדין הכלי - ובמקרה של השאלה: השום חלבי. אם כן, במקרה זה בושל בשר בחלב באותו מחבת - השום החלבי והחזה עוף.
ולכן - המחבת נאסר וכן הכלים שהשתמשו איתם בעת הטיגון. כמובן שניתן להגיעלם.
האוכל - נאסר כדין בישול בשר בחלב.
נחלקו הפסוקים לגבי בצל שחתכו בסכין בשרית שאינו בן יומו ובישלו את זה ביחד עם חלב, האם המאכל נאסר או לא , דעת הבית מאיר [סימן צ"ו] שאפשר להקל, אמנם דעת הפמ"ג והחכמת אדם להחמיר בזה, ודעת הערוה"ש שבמקום הפסד גדול ובשעת הדחק אפשר להקל כדעת הבית מאיר,

צריך לדעת שלא כל סכין הנקראת בשרית או חלבית דינה באמת כך. רק סכין שחתכה בשר בכלי ראשון הופכת להיות בשרית, אך סכין שחתכו בה בשר קר אינה בשרית לענין זה שתהפוך את החריף לבשרי, וה"ה לענין חלב.
המלצה:
כדאי שתהיה במטבח מערכת סכינים פרווה וקרש חיתוך פרווה עליו יחתכו את כל הירקות החריפים ושאינם חריפים ובכך ימנע מכשול וטעות בהרבה מצבים

בברכה

השאלה "עובי הסכין" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il