- הלכה
- הפרדת הכלים
שאלה
מנסיוני נייר אפיה אינו אטום במיוחד באפיית מאכלים רטובים והאוכל הנאפה כן מועבר אל התבנית ואני מסיקה מכך שהתבנית בעצם כן חלבית או בשרית בהתאם לשימוש בה, על מנת לאפשר שימוש בה לחלבי בשרי אולי ניתן לצפות אותה בנייר כסף שמונע חדירת אוכל לתבנית וכמו כן עליו להניח נייר אפיה?
תשובה
שלום
אין להשתמש באותה תבנית לשימוש בשרי ולשימוש חלבי .
במקרה וכבר השתמשו באותה תבנית לבשר ולחלב:
אם השימוש היה בתוך 24 שעות - לא ניתן להכשיר את התבניות (הכשרת תבניות מצריכה ליבון חמור, כלומר, לחמם אותן עד שיאדימו ויעלו ניצוצות. ליבון כזה יפגום אותן ויקלקלן לגמרי)
אם השימוש היה לאחר 24 שעות - ניתן להכשירן על ידי חימום התנור לחומו המירבי. וגם זאת רק אם היו נקיות לחלוטין.
בברכה