• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

אודם כשר לפסח

הרב שמואל הולשטיין

ז ניסן תשע"ד
שאלה
שלום רב. האם אודם לאישה צריך כשרות לפסח ומה עם שאר מוצרים של איפור כמו סומק או מייק אפ? האם צריך עליהם כשרות לפסח או שאפשר להשתמש במוצרים ללא כשרות לפסח? תודה ופסח כשר ושמח
תשובה
שלום וברכה, ככלל מוצרי טיפוח למיניהם, למעט בושם שבו יש חשש אלכוהול חמץ, אינו חייב להיות כשר לפסח. יוצא מכלל זה מוצרים שבאים ישירות במגע עם אוכל או עם הפה, שבזה יש מקום להחמיר להצריך כשרות לפסח. לכן ראוי לשים אודם עם כשרות לפסח וכן קרם ידיים יש המקפידים שיהיה לו כשרות, היות ונוגעים בידיים באוכל. חג כשר ושמח