• שבת ומועדים
  • אריזות, שקיות ופקקים

מלאכת בונה

הרב יאיר וסרטיל

כ"ז ניסן תשע"ד
שאלה
שלום לפני הפסח קניתי כוסות פלסטיק רב פעמיות ליין שמרכיבים אותם. זאת אומרת החלק העליון של הכוס שכולל רגל של הכוס זאת חתיכה אחת והתחתית זאת חתיכה שניה ועל מנת שתהיה כוס שלימה יש צורך לחבר את שני החלקים. החיבור די קל פשוט מכניסים חלק עליון לתוך התחתון בלי להפעיל כוח ורצוי לומר שלפעמים הם גם התפרקו בגלל שהחיבור די רופף. בעלי שאל לגבי הכוסות ונאמר לו שזוהי מלאכת בונה האם זה נכון ?! אשמח לקבל תשובה. חג שמח.
תשובה
אין לחברם בשבת. הואיל וזו הפעם הראשונה שמחברים אותם, יש בכך חשש למלאכת מכה בפטיש. בברכה,