• שבת ומועדים
  • שבועות

הליכה לכותל בשבועות

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אייר תשע"ד
שאלה
שלום הרב! ראיתי שהרב פסק שאסור ללכת למירון בל"ג בעומר כי זה גורם חילול שבת המוני של שוטרים. האם כך ההלכה גם בעניין של עליה לכותל לתפילת נץ בשבועות דבר שגורם להרבה שוטרים לחלל את החג? תודה רבה
תשובה
אמרתי שלמירון יש לנסוע ביום ולא בלילה או לכל המוקדם לפנות בוקר אין להשוות כלל בין היערכות של אלפי שוטרים, חיילים ואטובוסים בשבת במיוחד להילולא במוצ"ש כשניתן בקלות למנע זאת ע"י דחיית ההדלקה ליום א למספר קטן של שוטרים וחיילים המגבירים את הסיורים בכל תאריך בו יש חשש מוגבר לסכנה כגון יום הנכבה וימי חג קבועים מראש שלא ניתן לשנותם