• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

תשעה באב וזכויות יוצרים

הרב יצחק בן יוסף

ב אב תשע"ד
שאלה
שלום רציתי לדעת כמה דברים: 1.לספרדים ממתי אסור לאכול בשר בתקופה שלפני ט באב והאם ב י באב אפשר לחזור לשגרה? 2.האם מותר לעבוד ב ט באב? 3. האם מותר ללמוד מקצועות כמו מתמטיקה ואנגלית ב ט באב? 4. יש תוכנית שמשודרת בחו״ל והיא פתוחה לצפייה בחינם באתר החברה שבה היא משודרת לתושבי ישראל היא לא פתוחה לא ברורה לי לגמרי הסיבה אבל אני יודע שהיא ביטחונית ולא כספית רציתי לדעת האם מותר לי לצפות בסדרה באתר אחר שלא קשור ליוצרים שלה
תשובה
1לספרדים אסור ב' באב, עד י' באב בצהרים. 2.יש בכך מנהגים ומי שבטל ביום זה אשריו. 3.תקרא באנגלית דברי תורה ,מוסר, או דברים היסטוריים קשים. בדברים אחרים אפשר להקל לאחר מנחה. 4.מותר.