• קריאת התורה

מפטיר יונה לכהן

הרב יאיר וסרטיל

י"ב תשרי תשע"ה
שאלה
שלום רב: זה שנה שנייה ברציפות שכהן קונה מפטיר יונה בבית הכנסת שבו אני מתפלל ומשמש גבאי. בשנה שעברה אפשרנו לכהן את העלייה בדיעבד ובדוחק כדי שלא לביישו לאחר שנדר 700 שקלים עבור העלייה. השנה עצרנו את המכירה כשכהן הכריז על סכום לקנייה, העלינו "ישראל", והכהן התכבד בקריאת ההפטרה, אך כל זה הותיר בי אי-נעימות בעיצומו של יום הכיפורים. שאלתי - האם יש יסוד להעלות כהן למפטיר זה? תודה
תשובה
ראוי שרב בית הכנסת, המכיר את הנפשות הפועלות, יטפל בכך. והאמת והשלום אהבו. בברכה,