• קשר בגיל צעיר

התכתבות עם בת

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אלול תשס"ב
שאלה
אני נער צעיר אך עברתי את גיל 13. היתה לי חברה ונפרדנו בגלל הבעיות ההלכתיות שבעניין. האם מותר לנו להתכתב באי-מל (באינטרנט, כלומר לשלוח "מכתבים אלקטרוניים" אחד לשני)? ומה מותר ומה אסור לנו לכתוב אחד לשני? והאם מותר לנו לדבר בטלפון לא על דברים צנועים ודברי אהבה אלא שיחות ענייניות? ומותר לנו להשאיל דברים אחד לשני? בכל מקרה, אם כן, אז מותר להוסיף "מה שלומך" וכאלה? או שמותר לנו לדבר רק בענייניות ממצה בלבד?
תשובה
יפה עשית שניתקת את קשריך עם אותה בת. בגיל כה מוקדם אין ליצור קשרים כאלו. רק כשאדם מגיע לפרקו מותר ליצור קשרים למטרת נישואין בלבד. לכן אין ליצור כרגע שום קשר אישי, לא התכתבות, ולא טלפון. בפגישה מקרית יש להתייחס בנימוס עניני בלבד ותו לא.