• שבת ומועדים
  • חנוכה

הדלקת נרות חנוכה בבית שיש בו שני פתחים

הרב יצחק בן יוסף

ט כסלו תשע"ה
שאלה
לרב שלום, בבית שיש בו שני פתחים אן בבית דירות שיש בו שני חלונות משני צדדים האם צריך להדליק בכמה מקומות משום החשד כפי שכותב השולחן ערוך?
תשובה
בהיותנו בגלות השאלה לא הייתה קיימת מפני שהדליקו בתוך הבית. בזמנינו שניתן לקיים את המצווה כהלכתה מדליקים ליד הפתח היותר בולט בלבד. מהסיבות הבאות: 1. רק שני הפתחים באותה רמת פרסומי ניסא יש חשד.(חוכמת שלמה) 2. בימינו שכול בית יש בו כמה צדדי אוויר או פתחים או חלונות - אין חשד כלל. ראיתי תשובות נוספות שטעמיהם קשים.