• גיור וגרים

בן זוג מתגייר בצבא

הרב יצחק גרינבלט

כ"ח כסלו תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב, חשוב לי לציין לפני הכל שאני לא דתייה אך אני יהודייה מאמינה ועושה כל שביכולתי להרגיש שייכת מבחינת הדת. אני בת 22 ואני יוצאת עם בחור מקסים. הבעיה היא שהוא חצי יהודי וחצי מוסלמי(לא ערבי). האמא מוסלמית ואבא יהודי. הוא משרת בצה״ל ועוד פחות משנה משתחרר. כרגע הוא עובר תהליך גיור הנקרא ׳קורס נתיב׳ הוא ממש בתחילת הדרך. מבחינה נפשית מאוד מאוד קשה לי שהוא חצי מוסלמי למרות שהוא מתגייר. הוא נמצא בתהליך הזה כי נורא לחצתי עליו ועכשיו אני רואה שהוא לאט לאט מתחבר לדת יותר ויותר מה שכן מרגיע. השאלה שלי היא האם אחרי שיעבור את התהליך הוא נקרא יהודי כשר לכל דבר? מבחינת הדת איך זה מתקבל? ועד כמה החטא הוא ענק שקיים מגע בינינו ומה אפשר לעשות? אני נורא אוהבת אותו ואני יודעת בוודאות שהוא יהיה בעל ואבא מדהים אך הנושא עם הדת לא עוזב אותי לרגע אני נורא אשמח לקבל כיוון אני נורא מתוסכלת. תודה רבה רבה.
תשובה
ב"ה שלום לך. קראתי את מכתבך וחשבתי עליו המון. לקח לי זמן לכתוב לך, כי בכל הדברים האלו אני מרגיש כל הזמן שאלו עיסוקים של חיים. מאוד קל לענות תשובה של אסור או מותר, אך כאשר מדובר בנושא של נשואין, של מישהו שאוהבים, זה מאוד לא פשוט. נשואין זהו דבר שאמור להיות לכל החיים, ושהוא נותן משמעות גדולה לכל המשך החיים של האדם, לכן הוא גם דורש המון אחריות, ואיך אפשר להכריע בדברים כל כך גדולים דרך האינטרנט, בלי להכיר, בלי לדעת במי מדובר? לכן, תמיד אני מאוד משתדל שלא לענות על שאלות כאלו, אבל יודע אני שלפעמים אין אפשרות אחרת, לפעמים אין אפשרות לשאול מישהו אחר, ואסור לי לסרב, חייב אני לעשות הכל כדי לעזור. במקרה שלך, אני ממש חש את הכאב ואת הקושי, חש אני את הרצון העז ואת החששות. חייב אני להזדהות איתך עם החששות האלו. חשוב מאוד לדעת שגיור הוא דבר לא פשוט. גיור הוא תהליך הדורש מהאדם לעבור שינוי מהותי בכל החיים שלו. אדם שעובר תהליך גיור מחויב לקבל על עצמו לשמור על כל המצות, להיות אדם דתי. במידה והאדם לא מקבל על עצמו לשמור מצות אין לגיור כל משמעות והאדם נשאר גוי. דבר שני, חשוב מאוד לדעת שאם אדם עושה תהליך לא בגלל שהוא רוצה אלא בגלל הצד השני, פעמים רבות הדבר לא מחזיק מעמד. כיום אי אפשר לדעת כיצד הוא יקבל את שאר הדברים ועד כמה הדברים יחזיקו מעמד. יכול מאוד להיות (כמו שקורה המון פעמים) שאחר כמה שנים הדבר נופל והאדם עוזב את הכל וממש משתנה. לכן, מאוד חשוב להיזהר, לדעת שזה לא פשוט. דבר נוסף, הפער במקור ביניכם מחשיד ומדאיג, וקשה לי מרחוק לדעת מה המשמעות שלו. לכן אני מאוד מציע לכם ללכת ליעוץ נשואין, שמישהו מהצד יראה את הדברים ויבחן אותם. פעמים שבני הזוג מאוד נגועים בדבר ומאוד קשה להם לראות את כל הצדדים, ואז צד שלישי יכול מאוד לעזור. כמובן שאף אחד לא יחליט בשבילכם, אבל כן יכולים לעזור לכם, ועל ידי היכרות העזרה תהיה טובה הרבה יותר. אם תרצי אשמח לעזור לכם למצוא מישהו שיעזור לכם באופן ישיר. בברכה הרב יצחק גרינבלט.