• תורה, מחשבה ומוסר
  • דרכי לימוד

סדר לימוד תורה מההתחלה

הרב יצחק גרינבלט

י"ט שבט תשע"א
שאלה
בס"ד שלום לכם. אני ברוך השם לקחתי על עצמי לקבוע עתים לתורה (אני חילוני) ויכול כרגע רק ללמוד מהבית ולבד לצערי. לכן שאלתי היא האם ישנו סדר מסוים של עם מה מתחילים ומה לאחר מכן, האם ישנו סדר ראשון ראשון ואחרון אחרון דוגמה תורה ואחר כך גמרה ?? בתודה מראש תבורכו מפי א-ל עליון.
תשובה
ב"ה שלום לך מאוד מאוד שמחתי לשמוע שקיבלת על עצמך לקבוע עיתים לתורה. זה ממש נפלא. יהי רצון שתזכה ללמוד את התורה ולקיימה, לזכות להתחבר לאבינו שבשמים מתוך שמחה ומתוך אהבה. תורת ה' היא תמימה, שלמה והיא כולה מלאה אוצרות נפלאים מאוד של קדושה, של חכמה, של טוהר ועונג. ככל שאדם לומד יותר כך הוא מתוודע לאוצר הנפלא הזה של התורה. מגדלותה המיוחדת של התורה היא שכל אחד יכול למצוא בתורה את כל העולם הרוחני שהוא מחפש, את כל מה שהוא רוצה, ממש בתוך התורה. אך לפעמים יש קושי לאדם למצוא את מה שמתאים לו, כמו שלפעמים קשה למצוא מחט בערמה גדולה של תבואה, לכן אחד מהדברים החשובים בעניין הוא שאדם ידע מה הוא מחפש, מה הוא רוצה, ושיהיה לו קשר עם אדם שיוכל להדריך אותו, לכוון אותו איך למצוא את המבוקש שלו בתוך התורה. לכן אנו באתר מנסים לעזור לאנשים לא רק בתשובות לשאלות הלכתיות, אלא גם בהכוונה וביצירת קשרים עם אנשים שיכירו את הפונים באופן ישיר יותר ויוכלו לכוון אותם לפי מה שבאמת מתאים להם. זו היא גם המלצתי, שתכתוב לי מעט יותר פרטים עליך, ואשתדל ליצור לך קשר עם מישהו באיזור המגורים שלך ותוכלו להכיר וממנו תוכל לקבל הדרכה אישית ישירה למה שאתה מבקש. חזור אלי אל האימייל שלי ואשמח לעזור לך. דבר נוסף שיש לנו באתר זה שירות הנקרא "חברותנט" תוכל להתרשם בקישור הבא: קישור ל"חברותאנט". ובינתיים, המלצתי היא לכמה דברים: א. לימוד חומש - כדאי לקחת פירוש פשוט, לדוגמא דעת מקרא. ב. לימוד הלכה - מומלץ ספרי פניני הלכה (נמצאים באתר). ג. לימוד אמונה - יש באתר שיעורים רבים של יסודות אמונה. וכן באתר מכון מאיר. ד. לשמוע שיעורים דרך האינטרנט באתרים השונים. שיהיה בהצלחה ואשמח להמשך קשר. בברכה, הרב יצחק גרינבלט