• שאלות כלליות

מצלמה בבית אבות

הרב משה מאיר אבינר

א אייר תשע"ה
שאלה
סבתא שלי נמצאת בבית אבות, והטיפול בה לא טוב. דיברתי עם המנהל על מקרה שקרה עם סבתא שלי, והוא טוען שאני משקרת. האם מותר לנו להתקין שם מצלמה?
תשובה
שלום וברכה: מכיוון שלא מפורט מהו הטיפול שעליו את דורשת לתקן וכן לא ידוע מתוך השאלה היכן את רוצה להעמיד את המצלמה נכתוב כמה עקרונות. צילום בבית אבות ללא סיבה ודאי שאסורה כיוון שאנו פולשים לפרטיותם של אנשים שעושים דברים צנועים שודאי לא היו רוצים שיראו אותם (בלשון הגמרא היזק ראיה). אך במקרה שלך את רוצה להניח את המצלמה כדי להציל את הסבתא מטיפול שאינו טוב, אם יש אפשרות לשאול את הסבתא האם היא מוכנה שיתקינו מצלמה ודאי יש לעשות זאת. אם אין אפשרות צריך לשקול האם הפגיעה בפרטיות מרובה או שההיזק מהטיפול מרובה. אם רואים זקנים אחרים במצלמה יש לשאול גם אותם. אם למי שמסתכל במצלמה יש רשות להיות בבית אבות בכל שעה ולראות את כל הטיפולים ודאי שמותר לצלם, ושרק הוא יראה זאת. בהצלחה: הרב משה מאיר אבינר