שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

בישול כבד

undefined

מכון התורה והארץ

ז אייר תשע"ה
שאלה
שלום לרב . האם לספרדים מותר ישר לטגן אחרי הבישול?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' לספרדים אפשר לבשל לאחר צלייה, הרמ"א הצריך שטיפה קודם בישול משום מראית עין של הדם במלח, והזבחי צדק החמיר כדעת הרמ"א (וכן נראה שדעת הכף החיים), אבל גם הוא החמיר רק בבשול ולא באכילה, דהיינו התירו לאכול ללא הדחה ושטיפה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il