• שאלות כלליות

ברכת ריח מיוחדת

הרה"ג דוב ליאור

א סיון תשע"ה
שאלה
קראתי שהאפרסמון שכיום זה לא האפרסמון דאז -צרי האם ברכת ’בורא שמן ערב’ היא רק על האפרסמון דאז או גם על שמן כיום? האם יש עוד שמן מפירות (או בכלל) מפירות שברכת בורא שמן ערב. האם דוקא מפירות הארץ. האם שמן מאפרסמון שמקורו בחו"ל ברכתו שונה-אם כן -מהי? תודה
תשובה
אם זה מריח טוב יברך "בורא שמן ערב" גם אם זה לא השמן של האפרסמון שחז"ל דיברו עליו, וגם אם הוא לא מהארץ. אבל לברך בורא שמן אפרסמון באמת יהיה צריך לזהות שמדובר באותו אפרסמון.