• זוגיות

מזועזע

הרב דוד חי הכהן

י"ח תמוז תשע"ה
שאלה
מה זאת אומרת אין סיכוי לשנות את המצב??? אם הבעל לא יכול להשתנות אזי שיתכבד ויצא מביתו ואם לא יצא מביתו , יוצא מביתו ויורחק מאשתו על ידי מי שמוסמך לעשות כן. פיקוח נפש דוחה שבת....אז בודאי שדוחה מראית עין של " שלמות המשפחה"... למה צריכה האשה האומללה להמתין? שיום אחד אולי תמות מאלימות בעלה (ואנו שומעים על מקרים כגון אלה לצערינו לא פעם) מזעזע. מחריד. ולא מוסרי בעליל אפילו לבקש בקשה מעין זו מאישה שמתעללים ומכים אותה. גם אם המבקש הוא מחבר הפלא יועץ
תשובה
עצת הפלא יועץ היא במקום שאן שום אפשרות לתקן אבל אם יש אפשרות או ע"י שלו' בית ואן לאו ע"י רשויות החוק בוודאי שיש לעשות ולא להגיע לסכנה כלשהי.