• לבוש בתפילה

לבוש מכובד בתפילה

הרב דוד חי הכהן

כ"ה תמוז תשע"ה
שאלה
שלום. ראיתי במשנה ברורה שצריך ללבוש בגדים המתאימים לפני מלך-"הכל כמנהג המקום" -חולצה קצרה,מכנסיים קצרות. אך לפי דעתי הייתי עומד לפני מלך עם חולצה לבנה ארוכה. האם אני חייב בתפילה ללבוש חולצה לבנה ארוכה-אף על פי כן שמנהג המקום הוא עם חולצה קצרה ומכנסיים קצרות?
תשובה
לעניות דעתי אין להתפלל עם מכנסיים קצרים ולכתחילה גם עם שרוולים ארוכים. צבע החולצה איננו חשוב ובלבד שיהיה פשוט ולא צעקני. ובשעת הדחק שאי אפשר להחליף מותר להתפלל גם בלבוש קצר כדי לא להפסיד את התפילה.