• שאלות כלליות

ריקוד של אחות בנוכחות אחיה

הרב שמואל אריאל

י"א כסלו תשע"ו
שאלה
שלום, הלילה אני ואחי הקטן שמנו מוזיקה בבית והתחלנו לרקוד ביחד. אחותי לא ידעה אם מותר גם לה לרקוד בזמן שאנחנו רואים אותה, מה ההלכה בנידון? אשמח להפניה למקורות להעמקה בנושא. תודה רבה
תשובה
שלום וברכה! איסור ההסתכלות בנשים רוקדות אינו מופיע במקורות כאיסור בפני עצמו (כמו איסור ייחוד, נגיעה וכדומה), אלא הוא נגזר מאיסור הרהור. כך כתבו כמה מן הפוסקים בדורות האחרונים, שמלבד האיסור על ריקוד של גברים ונשים יחד (שבזה יש כמובן גם איסור נגיעה), גם אין לנשים לרקוד כאשר גברים מביטים בהן, משום שהדבר מביא להרהור, שתנועות הריקוד מבליטות את גופה של האשה. (עיין למשל בן איש חי שופטים י"ח. שו"ת בנימין זאב סוף סימן ש"ה. ילקוט יוסף שובע שמחות א', י"ד, יג.) לגבי אח ואחות, ישנם מקורות שמהם עולה שאין בכך איסור - עיין שו"ת הרד"ך בית י"ב, ושו"ת יוסף אומץ סימן ק"ג. ונראה שהסיבה היא שבין אח לאחותו אין חוששים להרהור במצב נורמלי. כמובן, יש לשקול את הדבר על פי סוג הריקוד והתנועות, וכדומה.