• טרמפים

הלכות טרמפים לבני ישיבה

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז טבת תשע"ו
שאלה
שלום הרב, מספר שאלות: 1. אנחנו תלמידי ישיבה תיכונית הממוקמת ביישוב בגוש-עציון, וחלקנו מתגוררים בקצה היישוב המרוחק בכשלושה ק"מ מהישיבה, דבר המקשה על הגעתנו הביתה בימים בהם משתחררים מוקדם. האם לנהגים הנוסעים לכיוון השכונה שלנו (ואנחנו יודעים שהם נוסעים לשם) יש חובה או רשות לעצור ולתת לנו טרמפ, מטרמפיאדה (הממוקמת בתוך היישוב) ליד הישיבה (בהתחשב בנוכחות נוסעים באוטו)? 2. בהמשך לשאלה הקודמת, האם סדר הגעה לטרמפיאדה (הגעת ראשון-עלית ראשון על הטרמפ) עדיף על-פני מרחק היעד? [לדוגמה-נהג עוצר ומציע טרמפ לאדם אחד לשכונה המרוחקת, תוך כדי שהוא עובר דרך שכונה נוספת ובתחנה עומדים שני אנשים-הראשון שהגיע צריך לשכונה הנוספת, והשני לשכונה המרוחקת-מי מקבל את הזכות לעלות?] 3. האם לאור נהלי משרד החינוך על איסור עמידה לטרמפים בצומת גילה, ולאור העובדה שטרמפים הינָה דרך ההתניידות הנוחה, היעילה והזמינה ביותר מירושלים לגוש-עציון-אסור לעמוד לטרמפים, או שיש להסתכן בענישה מצד משרד החינוך על הפרת הנהלים?
תשובה
שלום רב יש להקפיד על הנהלים של משרד החינוך וכפי שדורשת הישיבה מתלמידיה. סדר הזכות לעלות לטרמפים הוא שהראשון זוכה. אולם אם הנהג מכיר מישבו מהמחכים והוא רוצה שהוא יעלה יש לו את הזכות להקדים את המכר שלו. כל טוב