• מבנה בית הכנסת

תמונות בבית המדרש

הרב בנימין במברגר

ט טבת תשע"ו
שאלה
שלום לרב, בבית הספר שלנו ישנו בית מדרש המשמש גם כביהכנ"ס ותלו שם ליד ארון הקודש תמונות של חלק מהפעילויות שמתקיימות בבית הספר וכן תמונה של האנשים שלזכרם נתרם ספר התורה, ארון הקודש נמצא בפינה בצד דרום מזרח ולכיוון הזה מתפללים (לדרום או דרום מזרח) והתמונה תלויה על הקיר המזרחי לידו האם הדבר מותר?
תשובה
על הקיר בכיוון שאליו מתפללים אין לתלות ציורים ובוודאי שלא תמונות אדם אף מעל גובה עיני המתפלל, שזה נראה כמשתחווה להם. בשאר הקירות ראוי שלא לשים תמונות ובוודאי שלא של אנשים כדי שלא יתבלבלו בתפילתם. אולם אם שמו ולא ניתן לשכנע את הגבאים להוריד, אין איסור להתפלל שם. (שולחן ערוך, אורח חיים, צ, כג. ומשנה ברורה שם. ילקוט יוסף צ, מד)