ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת איברים פנימיים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ל שבט תשע"ו

הכשרת איברים פנימיים


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום רב,
כאשר קונים בשר מוכשר, כיצד מכשירים את הכבד, והאם ישנם איברים פנימיים נוספים שדורשים הכשרה מיוחדת וביתית של צלייה?

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
כבד מכשירים רק בצלייה על רשת, לכתחילה באש גלויה. יש לשטוף אותו לפני הצלייה (לפי הרמ"א גם שלוש פעמים אחריה), ואם הכבד שלם יש לנקבו לפני הצלייה. את הלב לרוב לא מכשירים במליחה אלא בצלייה, כמבואר לגבי הכבד, אלא שבנוסף לכך יש להקפיד לפני הצלייה לפתוח את כל ארבעת חדרי הלב ולהוציא את הדם. לפי הרמ"א יש להוריד את עורלת הלב.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il