• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

ברכה על נרות חנוכה ביום

הרב רואי מרגלית

י"א טבת תשס"ה
שאלה
אני משמש באירגון גימלאים בהתנדבות. במסיבת חברים ביום אחרון של חנוכה (יום רביעי 15.12.04) הוחלט להדליק את החנוכיה למרות שכבר הדלקנו את כל הנרות עד הנר השמיני בערב יום שלישי. העיר לנו אדם שומר מצוות, כי אסור לעשות כן כיוון שזו ברכה לבטלה. אנו רק רצינו לשמח את הציבור ומאחר ולא הסתדר לנו יום מימי החנוכה הדלקנו יום יותר מאוחר את כל החנוכיה. האם נהגנו שלא כראוי?
תשובה
אכן אין לברך על נרות החנוכה לא בזמנם. ולכן אם עושים מסיבה לפני חנוכה או לאחריו, או בימי חנוכה עצמם ביום, לא מברכים, או לחילופין אפשר לברך: ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם וכו' כדי לא להזכיר את שם השם. וחוץ מזה אשריכם שאתם משמחים את הציבור שזו מצוה חשובה בפני עצמה. הרב רואי מרגלית.