• תורה, מחשבה ומוסר
  • בקשת סליחה

בקשת סליחה מפורטת או כללית? - המשך

הרה"ג יעקב אריאל

ב תשרי תשס"ג
שאלה
"במשנ"ב סי’ תרז ס"’ק ט נפסק שגם בעברות שבין אדם לחברו אין לפרוט את החטא. מסתבר שבחטא מפורסם וידוע לכל מן הראוי לבקש סליחה מפורשת על אותו חטא. בקש סליחה כללית מחבריך בלשונך הטבעית. ובעברה מיוחדת וידועה הזכר אותה." רציתי לשאול את כת"ר מה הכוונה "חטא מפורסם וידוע לכל"? האם מספיק לי לגשת לחבר לאחל לו שנה טובה להגיד "סליחה על כל השנה" הוא יגיד זה בסדר ובזה העניין גמור? והאם אפשר לעשות את זה גם במכתב "שנה טובה"? או הוא צריך לענות לי "סלחתי"? תודה רבה ושנה טובה!!
תשובה
אם בקשת הסליחה הכללית מחברך מתיחסת לדעת חברך גם לאירוע מיוחד הידוע לשניכם וחברך מחל לך גם על אותו אירוע, גם אם לא הזכרת אותו במפורש, יצאת ידי חובה. אפשר לבקש ולקבל מחילה גם בכתב.