ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

מה ההגדרה של רוטב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט"ו אייר תשע"ו

מה ההגדרה של רוטב


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
שלום כב’ הרב,

אם יש יותר אוכל מרוטב, אפשר להניח על הפלטה בשבת בבוקר?
והאם הוצאתי החוצה והרוטב בטמפרטורת החדר, גם מותר?

תודה

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "חימום רוטב על פלטה ביום השבת"

תשובה:
אם יש לרוטב חשיבות עצמית, למשל אם יש בשר עם רוטב ומעונינים להשתמש גם ברוטב, כגון לתיתו על גבי אורז, הדבר יהיה אסור. אבל אם יש מעט רוטב שעבר בישול, וכל תפקידו שם הוא כדי למנוע חירוך של המאכל היבש, מותר. (אין מאכל יבש ללא אחוז מסוים של נוזלים בכל מקרה)
הוצאת מאכל (עם רוטב) מהמקרר והגיעו לטמפרטורת החדר לא מועילה שום דבר לעניין נתינתו על מקור חום (כגון פלטה) בשבת, גדר זה נאמר על מאכל שכבר חומם על הפלטה והוסר שלדעת הרמ"א כל עוד ניכר שהיה חם דהיינו קצת יותר מטמפרטורת החדר מותר להחזירו. (אם מדובר להחזירו לפלטה חשמלית אין צורך שהיתה דעתו מראש להחזיר די שהוא חם קצת, מאכל מבושל יבש (ללא רוטב ממשי) מותר ליתנו לחימום ישירות על פלטה חשמלית כי אין בה "מחזי כמבשל" כי בדרך כלל לא רגילים לבשל עליה תבשילים אלא מיועדת בעיקר לחימום)

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il