שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
תודה על התגובה בהמשך אליה ברצוני לברר. לגבי נוזלים (לדוגמא מרק) בתשובה נכתב: עיקר התועלת שהושגה בבישול כבר אינה ניכרת, וממילא נחשב כאילו לא בושל מעולם, וממילא אם נבוא לחממו יהיה זה כבישול ראשוני ולא כ"בישול אחר בישול". מה אם הוצאתי את המרק שיתחמם מאליו בטמפרטורת בחדר, ולאחר מכן הנחתי על הפלטה, האם זה מותר? תודה
תשובה
אסור. הרחבה: אסור מן התורה לבשל מאכל נוזלי ולהביאו לחום של "יד סולדת" (להלכה מחמירים כבר מחום של ארבעים וחמש מעלות). אם המאכל נותר חם מעט מן הבישול יש מחלוקת בדבר: לדעת הספרדים עדיין אסור להעלות שוב את המאכל אל חום של יד סולדת, ואילו לדעת האשכנזים מותר לעשות זאת אם המאכל עדיין נשאר מעט חם מהבישול הראשון. על כן, במקרה שהצגת שהמרק כבר התקרר לחלוטין במקרר ולא נשאר מהבישול הראשון מאומה - אסור להעלות שוב את המרק אל חום של "יד סולדת". בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il