• שבת ומועדים
  • קטניות

קטניות למי שלא אוכל

הרה"ג יעקב אריאל

י ניסן תשע"ו
שאלה
רציתי לשאול בנוגע לקטניות: א. אני לא אוכל קטניות. אם כתוב 'כשר לפסח' על מוצר מסוים, האם זה מספיק עבורי, או שאני חייב שיהיה גם כתוב ללא חשש קטניות? ב. יש מוצרים שכתוב עליהם שהם לאוכלי קטניות, וזאת מאחר ויש בהם קנולה או לפתית וכיוצ"ב - האם אני יכול לאכול אותם?
תשובה
הקטניות אינן חמץ ויש עדות האוכלות אותן, לכן כתוב עליהן כשר לפסח. אך לעדות שלא נהגו לאוכלן, אין לאוכלן גם אם כתוב עליהן כשר לפסח. קנולה היא שמן לפתית ומותר לאכלן בפסח גם למי לא אכל קטניות, ובפרט כשבמאכל יש רק תערובת שמן. אך יש הנמנעים משמן קנולה.