מיקום תפילה

הרב בנימין במברגר

ט"ז אלול תשע"ו
שאלה
שלום לפני שתי אפשרויות. מה עדיף א. להתפלל ערבית בבית הכנסת (המרחק מהבית 10 דקות לכל צד) ואחר כך ללכת לשיעור תורה בבית הרב ובסיומו נערכת תפילת ערבית בבית הרב. ב. להתפלל ערבית לאחר השיעור בבית הרב. הנני אב לילדים קטנים והזמן מאוד יקר לי תודה רבה
תשובה
יש כלל של ברב עם הדרת מלך ויש גם חשיבות ללכת להתפלל בבית הכנסת (עיין במשנה ברורה סימן צ, ס"ק כז וכח). אולם מאחר ובית המדרש קדוש יותר מבית הכנסת עדיף להתפלל בו (שולחן ערוך צ, יח). ולכן, מאחר ויש שם מניין וזהו שיעור קבוע עדיף להתפלל שם, ובמיוחד שזה גם מאפשר לך לעזור בבית עם הילדים. שנה טובה,