• אכילה מחוץ לבית

כשרות

כולל הלכה בית אל

ט תשרי תשע"ז
שאלה
שלום במקום עבודתי קיים חדר אוכל כשר . לכל מחלקה יש בנוסף קפטריה בה נמצא מיקרוגל עובדים מביאים אוכל מהבית חלק ממנו טרף (חזיר) ומחממים לא תמיד בכלי סגור במקרוגל 1.האם אני יכול לחממם במקרוגל אוכל שלי כאשר נמצא בכלי סגור ? 2. האם ניתן להכשיר כל פעם את המקרוגל לפני שאני מכניס את האוכל שלי?
תשובה
שלום וברכה! 1.רק אם המיקרוגל נקי ואין שום שאריות של אוכל לא כשר ניתן לחמם בו, וזאת רק כאשר הקופסא שלך אטומה היטב ! 2.העיקר זה הנקיון הממשי של המיקרוגל, אם גם תכשיר (בחימום כוס מים עם קצת חומר פוגם) את המיקרוגל - תבוא עליך ברכה. בברכת גמר חתימה טובה הרב דביר טובי כולל הלכה בית אל