• נצרות ואיסלם

בעיות הלכתיות במוזיאון

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א כסלו תשע"ז
שאלה
בס"ד שלום הרב, 1. היינו לאחרונה במוזיאון ישראל. באחד החדרים שם תלויים צלבים ועוד כל מיני סממנים של נצרות (ראינו שם גם כמה כמרים שמסתובבים). בחדר אחר היה מעין שחזור של מסגד וסממנים של האיסלאם. האם יש איסור להיכנס\לשהות\להתפעל\לעבור באחד החדרים הללו? עברנו שם בדרך אל מקום אחר. ועצרנו כדי להתבונן בחפצים שאינם קשורים לנצרות שהיו שם. אבל הרגשתי רע עם עצם היותנו במקום כזה. למה אף אחד לא מתנגד לעצם קיומו של מקום כזה בתוך מוזיאון ישראל?? אני אישית הזדעזעתי.. 2. במוזיאון היה חדר עם גופות משומרות מימי האדם הקדמון לכאורה, שיניים ששימרו אותם וכו’. (חדר דומה אגב קיים באוניברסיטת תל אביב, לצורכי לימוד. מה שמכונה חדר דיסקציה). האם אין בכך משום הלנת המת? האם באוניברסיטה בפקולטה לרפואה יש יותר צד להקל כי זה למטרה לימודית? או שגם שם עצם זה שיש חדר כזה הוא אסור? תודה רבה!
תשובה
אכן אין להיכנס לחדר הנוצרי בגלל שיש בו ע"ז לחדר המוסלמי מותר להיכנס כי אין בו ע"ז