• נצרות ואיסלם

מוסיקה נוצרית

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו אייר תשס"ג
שאלה
ישנן סוגים שונים של מוסיקה כנסייתית. א. יש שירים שמדברים בבירור על אותו האיש (Jesus). ב. שיר כאלו שמדברים על ’G-od’ או על ’The-Lord’. יכול להיות שהכוונה לאותו האיש, ויכול להיות שהכוונה לאלקים שלנו. ג. שירים שמולחנים לקטעים מהתנ"ך שלנו, כגון תהילים. ד. שירים שתוכנם לא קשור כלל לנצרות או לדת, ורק הלחן שלהם הוא בסגנון כנסייתי. את הסוג הראשון ודאי שאסור לשמוע. השאלה היא האם מותר לשמוע את הסוגים הנותרים?
תשובה
אם אין איזכור של אותו האיש מותר לשמוע את המוסיקה. לתשובת הרב זלמן ברוך מלמד בשאלה דומה.