• שאלות כלליות

תמונה על קיר בחדר שינה של חברי להקת מוזיקה גויים.

הרב דוד חי הכהן

י"א כסלו תשע"ז
שאלה
שלום רב, אני מוזיקאי, בחדר השינה מעל המגבר גיטרה תלויה תמונה של חברי להקת מוזיקה גויים אנגלים אותם אני אוהב ומעריץ מילדות ובזכותם (שליחי ה’) אני מוזיקאי ונגן גיטרה עקב השפעתם הרבה עלי. מעין אהבה, הערצה והכרת הטוב. האם זה בסדר תמונתם על הקיר גם כשהם גויים? אין בעיה עם סטרא אחרא? תודה.
תשובה
לא נראה לי שיש בעיה של סטרא אחרא ובכל זאת אין זה ראוי שלפני השינה כשאתה עומד להפקיד את נשמתך ביד בורא עולם ראוי לבוא אליו עם תמונה של גויים שהוא הרחיק והבדיל מישראל.