• כל השאלות

צביעת תכלת

הרה"ג דוב ליאור

י"ז טבת תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לדעת, כאשר צובעים את התכלת במפעל- צובעים אותה כצמר ואז טווים אותה לחוטים או שצובעים חוטים מוכנים? יש כללים בנוגע לכך? (אם באופן תיאורטי היה לי דם חילזון וכל מה שצריך יכלתי לקנות חוטים ולטבול אותם בצבע?)
תשובה
זה לא משנה מתי צובעים האם כגיזה או כחוטים. בכל מקרה זה לא מעשי לעשות זאת לבד כי צריך הרבה מומחיות בעניין. וכמובן צריך שהחוטים יטוו לשם מצוות ציצית. בדרך כלל במפעל צובעים את הגיזה.