איך מגיעים לאהבת תורה?

הרב ש. יוסף וייצן

י"ד שבט תשע"ז
שאלה
שלום הרב. רציתי לשאול. כיצד מגיעים לאהבת תורה? אני מרגיש שיש בי רצון מסויים ללמוד תורה, אבל אני לא חושב שהוא מגיע ממקום אמיתי ונכון, אלא מהשפעה חברתית וכד’. אשמח אם הרב יוכל בבקשה להסביר לי לא רק מהי אהבת תורה, לא גם מה הדרך להגיע אליה. תודה רבה, וברכת זמן טוב.
תשובה
שלום רב גם אני שואל כיצד להגיע לאהבת תורה. כמו כל דבר מתחברים אליו כשמכירים את הערך של התורה. השלב השני הוא כשאת מה שמשיגים בשכל מעבירים לשפה הרגשית. והחלק השלישי הוא למצוא את החלק שלך בתורה. להכיר את הערך של לימוד תורה יש ללמוד מתוך תורה שבכתב תורה שבעל פה, דברי חז"ל. [למשל לעיין בספר מנורת המאור שמלקט את דברי חז"ל על ערך התורה] דברי אמונה [ספר תפארת ישראל, אור תורה, אורות התורה] להעביר את כל ההשגות לשפה רגשית עושים בעת התפלה. לגבי לימוד תורה בעיקר בברכות התורה ובברכת אהבת עולם. לגבי מציאת חלקך והאות שלך בתורה צריך להתחיל ללמוד ולקבל הדרכה מתלמיד חכם שתתקרב אליו. עלה והצלח. כל טוב