• שבת ומועדים
  • ערב שבת וכניסת שבת

כביסה ביום שישי לצורך סדר

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז שבט תשע"ז
שאלה
כאשר יש בסל הכביסה ערימות בגדים שנופלות לרצפה ופוגעות באווירת השבת בכך שהן משרות בלאגן. האם מותר לכבס ביום שישי עד חצות, לצורך סדר בבית ולא לצורך לבישת הבגדים בשבת? אציין שכל השבוע אנו משתדלים לכבס ולסיים את הסלים כדי לא להגיע למצב הזה אבל מה לעשות שב"ה יש כמויות בגדים במיוחד בחורף ו3 מתלי כביסה לא מספיקים.במיוחד כאשר יום שישי לא מנוצל להפעלת מכונות מאז שבעבר שאלתי רב והוא ענה בקצרה -אין לכבס ביום שישי.
תשובה
יש הדרכה כללית שלא לעשות מלאכה סמוך לשבת, אבל זה לא דין של איסור כיבוס דווקא, בכל מקרה עד חצות אין שום בעיה, אחרי חצות אם זה בשביל הסדר של הבית אז עד פלג המנחה (שעה ורבע זמנית לפני השקיעה, משתנה בין החורף לקיץ כפי שמודפס בלוחות זמני היום) אין בעיה.