• שנת האבל על הורים

יום השנה הראשון למנהג הכורדים (אירן)

הרב יצחק בן יוסף

ט שבט תשע"ז
שאלה
שלום רב, אבי נפטר לפני כשנה בכ"ד באדר א’ התשע"ו ונקבר בכ"ו באדר א’. מאחר והשנה הקודמת הייתה מעוברת רציתי לדעת מתי מסתיימת שנת האבלות ומתי אנו אמורים לעלות לקבר? תודה רבה,
תשובה
מהשמים תנוחמו , שלא תדעו צער. האבלות מסתיימת לאחר 12 חודשים בתאריך כו' שבט תשע"ז. עליה לקבר ואזכרות - העיקר הוא יום הפטירה - יום רביעי כד' אדר ולכן תעלו לקבר תעשו ברכות וכול מה שנהוג. יום שני כד' שבט - תעשו גם אזכרה קטנה - ברכות, לימוד תורה,